Nemocnica získa peniaze na zakúpenie laserového prístroja z módnej šou

04.03.2010 Snina

Snina 4. marca (TASR) - Výťažok z benefičnej módnej prehliadky, ktorá sa uskutoční v piatok 5. marca v Snine, sa jeho organizátori rozhodli venovať miestnej nemocnici na zakúpenie laserového liečebného prístroja.
\"Na prehliadke sa predstavia výrobcovia a predajcovia spoločenských, svadobných, ale aj ručne maľovaných šiat, \" uviedla pre TASR riaditeľka Mestského kultúrneho a osvetového strediska (MKaOS) v Snine Eva Mihaliková. V jednotlivých modeloch sa podľa jej slov predvedú študenti miestneho gymnázia. \"Hoci podobný typ akcií láka skôr nežné pohlavie, potešila by nás prítomnosť širokej verejnosti, pretože chceme ňou podporiť dobrú vec, \" konštatovala Mihaliková. Výška vstupného je pre všetkých účastníkov podujatia dobrovoľná. Organizátormi podujatia sú Únia žien Slovenska a MKaOS.
\"Pridanou hodnotou laserového prístroja, o ktorý máme záujem viac ako tri roky, je efektívna liečba kožných ochorení, povrchových defektov, kontraktúr, jaziev, artrózy kĺbov, prekrvenia dolných končatín a množstva ďalších ochorení, \" priblížila Natália Kyjovská z fyziatricko-rehabilitačného oddelenia s. r. o. Nemocnica Snina. Ako poznamenala, hodnota nového prístroja sa môže pohybovať od 1500 do 2500 eur. \"Potrebné prostriedky na jeho zakúpenie budeme okrem výťažku z piatkového (5.3. ) podujatia hľadať aj u sponzorov či vo finančných zdrojoch nášho zdravotníckeho zariadenia, \" uzavrela Kyjovská.
 

Vyberte región